slide12

INSPIRATIEMIDDAG ZONDAG 26 JUNI 2022

THEMA: DE ORDE VAN WEEFSTERS

desiree en nanne

Leven is als weven

Weefsters zijn zich bewust van een verbondenheid met elkaar en met de medemens. Ze benadrukken wat mensen met elkaar verbindt, niet wat mensen van elkaar (onder)scheidt. Deze verbondenheid komt voort uit de gedachte dat alle mensen een kern hebben die in verbinding staat met dezelfde Bron, een beginsel dat mens en mensheid overstijgt. Dat staat los van hoe je dit beginsel zelf wilt inkleuren.
Ontmoetingen met mensen kunnen ons inspireren. Ze kunnen ons ook leren anders naar dingen te kijken – ook naar onszelf. In de loge van de Weefsters willen vrouwen die ontmoetingen stimuleren. In deze inspiratiemiddag vertellen Nanne Doets en Désirée de Vries over hun ervaring als ingewijd lid van de Orde van Weefsters, een vereniging van vrouwen die bewust in het leven willen staan.

Zelf oefenen

Na een introductie in de werkwijze van de Orde van Weefsters is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen op de manier zoals dat in een loge gebeurd.

De spreeksters

Désirée de Vries en Nanne Doets
www.ordevanweefsters.nl

BEZINNING & BEZIELING

Een maandelijks zondagochtendmoment voor jeZelf.

Diep in ons hart verlangen we allemaal naar innerlijke leiding, wéten wat we zouden kunnen doen en ook hoe we dat kunnen doen. Een moment van bezinning en bezieling. Zonder zweverigheid, dogma’s of beperkende geloofsrichtingen.
In dit zondagochtendmoment (her)ontdek je een nieuwe manier van ‘vragen’ die je veel goed kan brengen. Je beseft de waarheid van de stelling dat ‘Go(e)d’ kan niet meer voor je doen, dan hij door je kan doen.

Anderhalf uur waarin:

  • Je nadenkt over waar je precies antwoord op wilt
  • Je eventueel kunt uitwisselen
  • Je een aantal vragen krijgt die je kunnen helpen bij de antwoorden die je zoekt
  • Je de resultaten verwoordt in een affirmatief gebed (vernieuwend en eigentijds)
Wanneer zondag 6 maart, zondag 3 april, 1 mei
Locatie thuis bij Carmen: Zaanenstraat 48 zw,
2022 CR Haarlem
Bijdrage € 6,50 inclusief koffie, thee, schrijfgerei
Aanmelden Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
telefonisch/whatsapp 06 21216801

24 September Workshop Ho'oponopono

Een bijzondere manier van verzoening en vergeving!

Zoek je naar een eenvoudige, liefdevolle en vreedzame manier om te vergeven?
Kom dan kennismaken met de eeuwenoude Hawaïaanse helingsmanier met de grappige naam: Ho’oponopono. Huh, wat betekent dat?
Ho’oponopono betekent: ‘dingen goed maken' of 'een fout of storing rechtzetten'. Dit doe je door middel van het opzeggen van vier zinnetjes:
Ik hou van jou > het spijt me > vergeef me alsjeblieft >dank je wel.
Deze vier simpele zinnetjes vormen de sleutels om pijn, angst, verdriet, teleurstelling en andere nare gevoelens los te laten. We vervangen de ongewenste emoties door veilige gevoelens van troost, begrip en vrede!
Ho’oponopono gaat er van uit dat jij 100% verantwoordelijk bent voor elke situatie in jouw leven. Zodra jij je bewust wordt van een ongewenste situatie, ben jij aan zet om deze te veranderen. Overigens moet 'verantwoordelijk' niet met ‘schuldig' worden verward. We hebben het helemaal niet over goed of kwaad, maar over een situatie die door jou kan worden rechtgezet!

Informatie

Wanneer: Zaterdag 24 september 2022
Tijd: 14.00 – 17.00 uur inclusief pauze
Waar: Verhalenhuis
Van Egmondstraat 7, 2024 XL Haarlem
Trainer: Carmen de Haan
Bijdrage: € 35,00 inclusief lesmateriaal
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
023-5261144 of 06-21216801