header2

november 2022

<!doctype html>

*|MC:SUBJECT|*

View this email in your browser

WAT ALS...?
NIEUWSBRIEF MET VEEL NUTTIGE TIPS   


Ha [voornaam]!
 
Het is tegenwoordig niet makkelijk om rust in je hoofd te krijgen. Je kan je zorgen maken om zo’n beetje alles wat je ter harte gaat, het helpt alleen niet. Waar je over piekert ligt altijd in de toekomst en je kunt de toekomst niet beïnvloeden, alleen het heden. Zorgen maken gaat ten koste van je vreugde, je vitaliteit, je humeur, je plezier en je geluk in dit moment. Je kunt natuurlijk altijd actie ondernemen als dat zinvol is. Daar heb je eerst een goed gevoel voor nodig. Alles wat de moeite waard is, gebeurt vanuit een goed gevoel. Wil je dingen veranderen? Zorg dat je je eerst goed voelt. Met een goed gevoel creëer je kracht, vertrouwen en enthousiasme. Hakuna Matata (alles komt goed) zongen ze in de Disney musical Lion King. En zo is het.
 
Hart-groet
Tip 1

Onze hersenen zijn van nature onrustig. Altijd op zoek naar iets dat ontbreekt. Je hersenen hebben als functie je te helpen je leven in goede banen te leiden, problemen op te lossen, gevaren te vermijden en uitdagingen te overwinnen. Ze zijn NIET bedoeld om je te helpen ontspannen. Je kunt ‘Koest! Stop! Af!’ roepen wat je wilt, maar je hoofd blijft altijd op zoek en stopt nooit met denken. Aanvaard dit en je zult merken dat je je gedachten dan makkelijker voorbij kan laten gaan en rustiger wordt.

Iedere 1e vrijdag van de maand is er voor iedereen die iets goed wil doen de:

DE KRACHTCIRKEL

Een samenkomst, met een bijzonder doel. Zo zou je deze 1e vrijdag van de maand kunnen noemen. Een aantal gewone mensen komt daar 1,5 uur bij elkaar en bespreken daar wie van hun familie, vrienden, kennissen, situatie o.i.d. extra liefde, genezing en voorspoed kan gebruiken. Als ons lijstje compleet en goed voelt, gaan we naar huis en sturen iedere avond heel veel liefde en al wat wenselijk is naar deze persoon of situatie. Dit doen we al meer dan 20 jaar met veel enthousiasme en verbluffende resultaten! Lees verder…..
 
Wanneer
1e vrijdag van de maand
Tijd
van 19.30 – 21.00 uur
Locatie
Bij Carmen thuis,
Zaanenstraat 48 zw,
2022CR Haarlem
Bijdrage
€ 6,00
informatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tip 2

Angst voor de toekomst. Dat houdt iedereen bezig. Je ligt wakker, je maakt je zorgen en je staat jezelf in de weg. Sta er eens bij stil: hoe vaak je bang bent geweest voor wat er komen gaat. Voor alles dat mis kan gaan. Voor al het leed dat er nog aan komt. Als je dat doet, zie je alle kilometers angst voor je die je hebt gevoeld. Vergelijk dat nu eens met wat er écht mis ging? En? Viel het mee? Ik bagatelliseer niets, want pijn is pittig. Maar als je dat zo overdenkt voelt al die angst wel als zo zonde. Al die jaren dat je vergat te genieten, maar bezig was met die ene vraag: wanneer word ik gelukkig?

Zaterdagmiddag 12 november:

Bezinning & bezieling
 

Een moment voor JeZelf

Diep in ons hart verlangen we allemaal naar innerlijke leiding, wéten wat we zouden kunnen doen en ook hoe we dat kunnen doen. Een moment van bezinning en bezieling. Lees verder……

Anderhalf uur waarin:
  • Stilte of meditatie
  • Wat je bezig houdt en waar je naar verlangt
  • Uitleg treatment (affirmatief gebed)
  • Treatment maken en blij naar huis
Wanneer
Zaterdag 12 november
Tijd
16.00 - 17.30 uur
Locatie
thuis bij Carmen:
Zaanenstraat 48 zw,
2022 CR Haarlem
Bijdrage
€ 6,50 inclusief koffie, thee, schrijfgerei
Aanmelden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch/
whatsapp 06 21216801

Tip 3

Beperk de hoeveelheid informatie, zet pushberichten van onruststokers, zoals sociale media uit! Al die nieuwe informatie moet je brein verwerken. Ga je instellingen van bepaalde apps langs en beslis of je hier pushberichten van wilt ontvangen ja of nee. Hanteer de kreet: dient dit mij? Nee? Huppakee, weg ermee!

Zaterdagmiddag 10 december is de workshop

LOSLATEN

Loslaten, makkelijker gezegd dan gedaan. Je wilt zó graag bij je houden waar je vertrouwd mee bent. Dit veroorzaakt vroeg of laat spanningen. In deze workshop geen droge theorieën, maar veel oefeningen met o.a. de Sedona methode. Je krijgt zo een schat aan vaardigheden waar je wat aan hebt. Lees verder….
 
Wanneer
zaterdag 10 december 2022
Tijd
van 14.00 – 17.00 uur
Locatie
Carmen de Haan
 Zaanenstraat 48 zw
 2022 CR Haarlem
Trainer
Carmen de Haan
Bijdrage
€ 35,00, inclusief lesmateriaal
Aanmelden 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tip 4

Wat als? Wat als ik straks geen geld meer heb om mijn rekeningen te betalen? Wat als ik ziek word? Wat als ik geen relatie kan vinden? Wat als, wat als, wat als. Je maakt jezelf stapelgek omdat je in de toekomst denkt over dingen die je absoluut nooit kan weten. Het is natuurlijk niet erg om soms over rampscenario’s na te denken, dat kan je juist heel scherp houden. Het wordt pas een probleem als dit nadenken je verlamt. De enige ‘wat als’-vraag die je dan zou kunnen stellen, is: wat als ik stop met me zorgen maken?

Zaterdag 14 januari is de workshop:

HO’OPONOPONO

een bijzondere manier van verzoening en vergeving

Zoek je naar een eenvoudige, liefdevolle en vreedzame manier om jezelf en de ander te vergeven? Kom dan kennismaken met de eeuwenoude Hawaïaanse helingsmanier met de naam: Ho’oponopono.
Lees meer…..

Tijd
14.00 – 17.00 uur
Locatie
Praktijk voor Communicatie
Centrum voor Innerlijke Vrede
Zaanenstraat 48 zw
2022 CR Haarlem
Trainer
Carmen de Haan
Bijdrage
€ 35,00, inclusief lesmateriaal
Aanmelden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Tip 5

Zit je hoofd vol met zorgen over de toekomst? Beperk jezelf dan even alleen tot vandaag. Maak je geen zorgen over morgen of over dingen die volgende week kunnen gebeuren. Beperk je alleen met zorgen over vandaag. Is dat zelfs te veel? Maak je dan alleen zorgen over het komende uur. Neem je leven met een uur tegelijk, en denk niet verder vooruit. Veel dingen waar je je nu zorgen over maakt, gebeuren uiteindelijk helemaal niet. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Verzoen je dan hiermee. Vanuit dit punt bedenk je vervolgens hoe je je hierop het beste kunt voorbereiden.

WIL JE GRAAG een goede COACH OF TRAINER WORDEN IN DE

FILOSOFIE VAN LOUISE HAY,

MAAR……..
Je bent geen type voor groepslessen of of online lespakketten. Dan is PRIVÉLES een super fijne – en betaalbare mogelijkheid
  • Je lessen aangepast aan jouw niveau en tempo
  • De agenda bepalen we samen en je kunt altijd van dagdeel of lestijd wisselen
  • Je leert intensiever, dus sneller en je kan al je persoonlijke vragen stellen, optimale focus!
  • Na afronding ontvang je een certificaat en vermelding op de website van gecertificeerde coaches.
Met mijn 35 jaar ervaring in lesgeven in deze filosofie is het een leefstijl geworden die schrijfster Louise Hay zelf heel treffend in een van haar boeken verwoordt:
" Ik genees niemand. Ik ben geen genezeres. Ik zie mezelf als een richtingaanwijzer in de ontdekkingsreis naar jezelf. Door mensen te leren van zichzelf te houden, creëer ik een veilige ruimte. Ik ben iemand die mensen steunt, en help mensen zélf de leiding te nemen. Ik help blokkades uit de weg te ruimen, zodat ze in alle omstandigheden van zichzelf kunnen houden. Dit betekent niet dat we nooit meer problemen hebben, maar het verschil is de manier waarop we met een probleem omgaan". 
Lees verder….

Locatie
Zaanenstraat 48 zw,
2022 CR Haarlem
Trainer
Carmen de Haan
Bijdrage
€ 75,00  per les van 2,5 uur
Deelname
na persoonlijk overleg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Tip 6

Angst voor de toekomst, het klinkt heel dramatisch maar er zijn zoveel mensen die hier last van hebben. Angst voor verlies, angst voor het alleen zijn, angst voor verandering. Het helpt enorm door dagelijks de affirmatie te zeggen: alles gaat zoals het gaat en niets gebeurt zonder goede reden of nuttige les. .
Tip 7

Denk de goede kant op en reset je gedachten. Jij bepaalt en programmeert je gedachten, het is niet andersom. En weet dat angst gevoed wordt door wantrouwen en stopt met liefde, zachtheid en vertrouwen. Wie liefde voor zichzelf voelt, kent geen angst, maar heeft vertrouwen dat het hoe dan ook goed komt. Ga niet in gevecht met je angstgedachten door ze weg te stoppen. Elke keer als je jezelf betrapt op angstige toekomstgedachten zeg je tegen jezelf: STOP! Daarna herhaal je de zin die je vertrouwen geeft bijvoorbeeld: ik kan alles, ik vertrouw op mijn innerlijke kracht en wijsheid.

De Tarot bij Carmen

geeft je antwoorden op levensvragen. De vakkundige uitleg die je krijgt is duidelijk, helder en van iedere vorm van ‘zweverigheid’ ontdaan. Er vormt zich een no-nonsens advies.
Lees meer...

Boek een consult
via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of telefonisch: 023-5261144
of 06-21216801
Locatie
Zaanenstraat 48
2022CR Haarlem
Tijdsduur
± één uur, mogelijk kleine uitloop
Bijdrage
35 euroTip 8

Nog een nadenkertje: je bént niet je gedachten, je hébt ze. Het is net als met schoenen: je bent niet je schoenen, je hebt ze. En die kun je ook vervangen voor andere exemplaren. Als iemand zegt: denk níet aan een gele citroen. Eén keer raden waar je dan aan denkt? Precies, aan een citroen! Met je gedachten stuur je je focus. ‘Als ik maar niet zonder werk kom’ wordt dan bijvoorbeeld: ‘Ik heb een
fantastische baan, waar ik in alle opzichten gewaardeerd word’. Maak het plaatje compleet en zíe en belééf hoe je aan het werk bent en plezier hebt. Leven zonder angst en met vertrouwen dat het leven je zoveel mooie dingen te bieden heeft, is echt leven!

PRIVÉ GESPREKKEN

Wil je graag een steuntje in de rug? Dan kan dat altijd met privé gesprek. Als je eerst wilt weten of de filosofie die ik uitdraag geschikt is voor jouw situatie, kun je dit het beste eerst telefonisch afstemmen. Je krijgt altijd een eerlijk antwoord.

Locatie
Zaanenstraat 48, 2022 CR Haarlem
Bijdrage
€ 65,00 per gesprek van een uur met eventuele uitloop.
Informatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
023-5261144 of 06-21216801Tip 9

Neem je verleden serieus. Gevoelens van angst komen bijna altijd voort uit eerder opgedane negatieve en angstige ervaringen. Als die zich opstapelen en ze krijgen niet de juiste aandacht kunnen er serieuze angstklachten ontstaan. Er wordt wel eens gezegd laat het verleden voor wat het is. Helaas is dat niet altijd een wijze raad. Er zal heus een moment komen dat je het verleden kunt laten rusten maar dat kan niet eerder dan dat het voldoende juiste aandacht heeft gekregen. Op het moment van het ervaren van angst kan de gedachte helpen: dit is een oud gevoel, een oude angst, dit is het hier en nu, dit is een ander moment. Dus je neemt het wel serieus maar gaat er op het moment zelf er niet in mee.

PRIVACY BELEID 

Wij gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om: jouw privacy is veilig bij ons. 
Deze registratie is alleen bestemd voor de nieuwsbrief.

Praktijk voor Communicatie
Centrum voor Innerlijke Vrede
Zaanenstraat 48 zw 
2022 CR Haarlem

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 023- 5261144 of 06 - 21216801 
Voor de agenda met onze activiteiten zie: www.carmendehaan.nl
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Alle rechten voorbehouden.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt?
You can
update uw voorkeuren or Uitschrijven van deze lijst.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*