header2

Nieuwsbrief juli 2022

*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser

JE BENT STERKER DAN JE DENKT
NIEUWSBRIEF MET 16 TIPS   


Ha [voornaam]!
 
Je bent niet alleen sterker, je bent ook krachtiger en geliefder dan je denkt. En reken maar dat je dit nodig hebt in een tijd van pittige, voelbare veranderingen. Als je ‘gebombardeerd’ wordt door een oneindige hoeveelheid prikkels, nieuwsfeiten en het enorme aanbod van hebbedingen voor ‘een beter en makkelijker’ leven, kan je  aangeboren nieuwsgierigheid naar diepgang en zingeving je makkelijk in slaap doen sukkelen.
Word wakker! Baan je een weg door de mist van prikkels en stook het vonkje van je nieuwsgierigheid op. Ik verzeker je dan een échte boost in een zinvol, leuker leven [voornaam]!
 
Hart-groet
 

Tip 1

Is je natuurlijke leergierigheid een beetje in slaap gesukkeld, gedraag je dan gewoon alsóf je nieuwsgierig bent. Stel vrienden vragen over hun vakgebied, word nieuwsgierig naar het werk van de pakketbezorger, de stratenmaker, de vuilnisophaler, lees artikelen of bekijk TED Talks over een onderwerp waar je niet zoveel over weet, maar dat wel je interesse heeft. Wees positief  nieuwsgierig, dat  maakt je gelukkiger.
Tip 2

Haal de rem van je leven! Je denkt vaak dat je iets niet kunt of dat het niets voor jou is en daarom begin je er niet aan en je doet dan niets of je doet het oude bekende. Stop met jezelf te onderschatten en hierdoor risicomijdend gedrag te vertonen. Waarom zou je ‘op safe’ gaan? Zo mis je kansen en een hoop plezier en avontuur. Vier je leven, het duurt maar even.

Vrijdagavond 1 juli is er een nieuwe 
DE KRACHTCIRKEL
allemachtig prachtig!

 

Een samenkomst, met een bijzonder doel. Zo zou je elke 1e vrijdag van de maand kunnen noemen. Een aantal gewone mensen komt daar 1,5 uur bij elkaar en bespreken wie van hun familie, vrienden, kennissen, situatie o.i.d. extra liefde, genezing en voorspoed kan gebruiken. Als ons lijstje compleet en goed voelt, gaan we naar huis en sturen dan iedere avond heel veel liefde, heling en al wat wenselijk is naar deze persoon of situatie. Dit doen we al meer dan 20 jaar met veel enthousiasme en verbluffende resultaten!  Lees verder…..

 
Wanneer
1 juli
Tijd
van 19.30 – 21.00 uur
Locatie
Bij Carmen thuis,
Zaanenstraat 48 zw, 2022CR Haarlem
Bijdrage
€ 6,00
Aanmelden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tip 3

Met wie je ook contact hebt: toon empathie, het vermogen om je in te leven in de ander. Géén medelijden, maar meer mee te leven in de negatieve- en positieve emoties van de ander. Dit is ook weer zo’n eigenschap die je van nature allang hebt, maar die meer ‘gekieteld’ mag worden. Uit onderzoek blijkt dat dit in onze hectische wereld zeker met 40% is afgenomen. Moeilijk is het niet, je brein leest vanzelf de kleine veranderingen in houding en gedrag bij de ander, waardoor je met een beetje empathisch vermogen je al snel in kunt leven. En dat is precies wat een ander zo in jou waardeert!
Tip 4

Nieuwsgierigheid is een antigif tegen sociale misvattingen, zoals oordelen en veroordelen, angst en woede. Nieuwsgierigheid doet niet aan huidskleur, geaardheid of status. Nieuwsgierigheid is geïnteresseerd in iedereen, want ze wil gewoon begrijpen hoe de schoenen van een ander voelen en hoe de ogen van een ander kijken. Nieuwsgierigheid vormt de lijm die mensen verbindt. Het laat je inzien waar je goed in bent en helpt je om met een open blik te kijken waar je staat en waar je naartoe wilt.

De Tarot bij Carmen

geeft je antwoorden op levensvragen. De vakkundige uitleg die je krijgt is duidelijk, helder en van iedere vorm van ‘zweverigheid’ ontdaan. Er vormt zich een no-nonsens advies.
Lees meer...

Boek een consult
via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of telefonisch: 023-5261144
of 06-21216801
Locatie
Zaanenstraat 48
2022CR Haarlem
Tijdsduur
± één uur, mogelijk kleine uitloop
Bijdrage
35 euro


Tip 5

Een bewuste start van de dag legt de basis voor een waardevolle dag. Stel jezelf daarom ‘s ochtends  de vraag: ‘Hoe kan ik mezelf, anderen en het leven tegemoet treden vanuit een open, geïnteresseerde blik?” Vraag jezelf tevens af: wie wil ik vandaag zijn? En hoe ziet dat eruit? Met deze intentie in uitvoering denk je dieper en rationeler na hetgeen resulteert in meer vertrouwen en betrokkenheid.
Tip 6

Stop eventjes met je drukke hoofd en  geef de ander gewoon een minuutje van je tijd terwijl je je volledig op de ander richt. Doe dit een paar keer per persoon per dag. De medewerkster in de winkel, de zieke collega, iemand uit de straat waar je woont. Maak de ander net even belangrijker dan jezelf. Dat is volle aandacht. Multitasken is een illusie, en helemaal als het aankomt in contact met mensen. Laat de ander zich gezien voelen. Dus stop alsjeblieft even met je drukke hoofd.
Tip 7

Neem de regie! Maak het spannend voor jezelf hoe je het beste met mensen om kunt gaan die een onmogelijk gedrag lijken te hebben. Dan helpt een nieuwsgierige houding enorm! Misschien vind je dit een grote opgave, maar uiteindelijk ondervind je er zelf veel voordeel van als je hen probeert te begrijpen, en zij natuurlijk ook.

Tip 8

Wil je meer uit je leven halen, bedenk dan dat tijd niet onderhandelbaar is. Je krijgt een vaste hoeveelheid tijd te besteden en tijd beweegt maar in één richting. Tijd kun je niet veranderen, maar wel wat je wenst te doen met deze tijd. Je zult meer blijheid ervaren als je weet wat je fijn vindt en waar je tevreden over bent. Doe die dingen zoveel mogelijk en voel je niet schuldig als je plezier hebt. Je hoort nooit iemand aan het einde van zijn leven zeggen dat hij spijt heeft van de plezierige momenten in zijn leven en de tijd die hij hierin geïnvesteerd heeft. Leef daarom met meer tijd voor plezier. Onbewust verspreid je zo liefde, begrip en positiviteit in de wereld.

Tip 9

Je hebt praters en luisteraars. Er zijn mensen die het vanzelfsprekend vinden om aandacht van anderen te krijgen. En er zijn mensen, die zelf meer naar de achtergrond gaan en het vanzelfsprekend vinden anderen aandacht te geven. Hoe doe jij dit? Goed als je dit beseft, want anders kan het onbewust verwachtingen bij je scheppen. Niet iedereen is zoals jij. Wees initiatiefvol als je naar aandacht  verlangt. Spontaniteit is daarbij een prima invalshoek. Geef jezelf die boost en je zult verrast zijn hoeveel motivatie en inspiratie dit je oplevert.

Tip 10

Iedereen wil wel een persoon worden met nog meer liefde. Maar hoe doe je dat? Stop als eerste met klagen. Dat is zo nutteloos. Betrap jij jezelf dat je klaagt over je gevoel dat van alles jouw geluk in de weg staat? Wees eerlijk tegen jezelf. Niemand heeft er wat aan als jij jezelf  voorhoudt dat het super met je gaat, terwijl dat niet zo is. Het is oké om je niet goed te voelen. Daar mag je best ruimte aan geven. Blijven zwelgen in zelfbeklag is echter niet de beste manier om met dat gevoel om te gaan. Het maakt je zwak.

WIL JE GRAAG een goede COACH OF TRAINER WORDEN IN DE

FILOSOFIE VAN LOUISE HAY,

 

MAAR……..
Je bent geen type voor groepslessen of of online lespakketten. Dan is PRIVÉLES een super fijne – en betaalbare mogelijkheid
  • Je lessen aangepast aan jouw niveau en tempo
  • De agenda bepalen we samen en je kunt altijd van dagdeel of lestijd wisselen
  • Je leert intensiever, dus sneller en je kan al je persoonlijke vragen stellen, optimale focus!
  • Na afronding ontvang je een certificaat en kun je nu verder.
Met mijn 35 jaar ervaring in lesgeven in deze filosofie is het een leefstijl geworden die schrijfster Louise Hay zelf heel treffend in een van haar boeken verwoordt:
" Ik genees niemand. Ik ben geen genezeres. Ik zie mezelf als een richtingaanwijzer in de ontdekkingsreis naar jezelf. Door mensen te leren van zichzelf te houden, creëer ik een veilige ruimte. Ik ben iemand die mensen steunt, en help mensen zélf de leiding te nemen. Ik help blokkades uit de weg te ruimen, zodat ze in alle omstandigheden van zichzelf kunnen houden. Dit betekent niet dat we nooit meer problemen hebben, maar het verschil is de manier waarop we met een probleem omgaan".   Lees verder….

Locatie
Zaanenstraat 48 zw,
2022 CR Haarlem
Trainer
Carmen de Haan
Bijdrage
€ 75,00  per les van 2,5 uur
Deelname
na persoonlijk overleg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Tip 11

Veerkrachtig met een nieuwsgierige en flexibele instelling, dat kenmerkt de sterkste mensen. Denk er maar eens over na: als je je stug vast blijft houden aan een bepaald idee, zijn veranderingen funest. En één ding is zeker: ieder mensenleven kent tegenslagen en veranderingen. Dan kun je toch maar beter flexibel zijn? Met een beetje veerkracht sta je wel weer op als je gevallen bent. Je krijgt sterkere spieren door te sporten, je wordt een betere piloot door te trainen in een simulator, zo word je ook een mooier mens door mentale veerkracht.
Tip 12

Wil je sterker in je schoenen staan? Zoek dan eens wat vaker jezelf op. Zonder anderen. Dingen alleen doen. Alleen jij en jezelf. Maak bijvoorbeeld een boswandeling, ga mediteren of zoek ergens de stilte op. Je zult merken dat je er rustig van wordt, maar ook krachtiger. Alleen op reis gaan heeft een vergelijkbaar effect. Dat hoeft niet ver of lang te zijn. Tijdens zo’n trip ben je echt op jezelf aangewezen. Jij bepaalt waar je heen gaat en wanneer je je lunch nuttigt.
Zo ontwikkel je een gezonde nieuwsgierigheid en daar kun je heel oud mee worden!

PRIVÉ GESPREKKEN

Wil je graag een steuntje in de rug? Dan kan dat altijd met privé gesprek. Als je eerst wilt weten of de filosofie die ik uitdraag geschikt is voor jouw situatie, kun je dit het beste eerst telefonisch afstemmen. Je krijgt altijd een eerlijk antwoord.

Locatie
Zaanenstraat 48, 2022 CR Haarlem
Bijdrage
€ 65,00 per gesprek van een uur met eventuele uitloop.
Informatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
023-5261144 of 06-21216801Tip 13

Je bent sterker dan je denkt! Als iedereen zijn best zou doen om het leven van een ander beter te maken zou er minder narigheid zijn. Stel jezelf geregeld de vraag: hoe kan ik het leven van de ander beter maken? Dit hoeven geen hele grootse dingen te zijn. Als jij ervoor kan zorgen dat je iedere dag bij een of meer mensen een lach op hun gezicht kan toveren ben je al een held. Stuur zomaar een kaartje, neem iets lekkers mee voor je bejaarde buurman of verras iemand van wie je houdt. Er is zoveel kleins te bedenken en het hoeft dus eigenlijk helemaal niet ingewikkeld te zijn om het beste uit jezelf te halen. Trek een blij gezicht en denk wat vaker aan een ander.Tip 14

Neem jezelf en het leven niet te serieus. Jezelf sterker maken betekent niet dat alles serieus moet zijn en je altijd op je hoede moet zijn. Verantwoordelijk is natuurlijk belangrijk, maar daarnaast mag je ook plezier hebben. Zie de lol in het alledaagse en lach meer. Je kunt plezier hebben en meer lachen en tegelijkertijd ook aan je dagelijkse verplichtingen voldoen. Je hoeft niet te wachten tot er eerst gelachen wordt. Maak het gewoon tot een dagelijkse gewoonte.

VANAF SEPTEMBER IS ER WEER

Bezinning & bezieling
 

Een zondagochtendmoment voor JeZelf

Diep in ons hart verlangen we allemaal naar innerlijke leiding, wéten wat we zouden kunnen doen en ook hoe we dat kunnen doen. Een moment van bezinning en bezieling. Lees verder……

Anderhalf uur waarin:
  • Stilte of meditatie
  • Verwoorden waar je naar verlangt
  • Eventuele uitwisseling
  • Het resultaat verwoorden in affirmatief gebed (vernieuwend en eigentijds)
Wanneer
Zondag 4 september
Locatie
thuis bij Carmen:
Zaanenstraat 48 zw,
2022 CR Haarlem
Bijdrage
€ 6,50 inclusief koffie, thee, schrijfgerei
Aanmelden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch/
whatsapp 06 21216801
Tip 15

Zorg voor een doorbraak hoe je denkt. Dit bepaalt hoe je kijkt en voelt. Ik las een aardig voorbeeld:  Er was eens een toerist in Italië. Hij kwam langs een bouwplaats waar metselaars aan het werk waren. Hij vroeg aan een metselaar: ‘wat ben je aan het doen?’ De metselaar zei: ‘ik ben stenen aan het metselen.’ Hij liep door en zag een andere metselaar, die hetzelfde werk deed. ‘Wat ben je aan het doen?’ vroeg hij. De tweede metselaar zei: ‘Ik ben een muur aan het bouwen.’ De toerist liep nog een stukje door en vroeg aan nog een metselaar. ‘Wat ben je aan het doen?’ De metselaar keek op en zei: ‘Ik bouw een kathedraal tere ere van God.’ Het is maar hoe je iets bekijkt!

Tip 16

Zet de knop om. Als je denkt dat je van nature niet nieuwsgierig bent, maak er dan een doel van om je nieuwsgierigheid aan te wakkeren. Ga ontdekken, ga verkennen en denk niet te snel in de oplossingen. Je kent het vast: je zit bij iemand en herkent wat dingen er gezegd worden. In plaats van te onderzoeken heb je in je hoofd het plaatje en de invulling al paraat. Laat het eens los! Ga er eens blanco in.

PRIVACY BELEID 

Wij gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om: jouw privacy is veilig bij ons. 
Deze registratie is alleen bestemd voor de nieuwsbrief.

Praktijk voor Communicatie
Centrum voor Innerlijke Vrede
Zaanenstraat 48 zw 
2022 CR Haarlem

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 023- 5261144 of 06 - 21216801 
Voor de agenda met onze activiteiten zie: www.carmendehaan.nl
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Alle rechten voorbehouden.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt?
You can
update uw voorkeuren or Uitschrijven van deze lijst.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*