header2

Nieuwsbrief april 2022

*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser

VERTROUWEN   


Hoi lieve [voornaam], 

Vertrouwen is de drijvende kracht die een positieve wending aan je leven kan geven. Als je vertrouwen hebt, ervaar je ook meer rust. Vertrouwen geeft kracht, vooral in moeilijke situaties. Werkelijk vertrouwen gaat verder dan hopen en verwachten.
Je kunt in zoveel je vertrouwen stellen: in de relatie die je hebt of in het werk dat je doet of in de spullen die je hebt. Voor mij persoonlijk betekent vertrouwen, iets dat groter is dan ik, een Kracht die in mij leeft, net zoals in iedereen. De rustige raadgever, de onvoorwaardelijke liefde die altijd helpt als je het vraagt. Het laat je weten dat het altijd goed komt, dat je nooit bang hoeft te zijn, ook al laat je denken je graag het tegenovergestelde voelen. Het doet nooit mee het spelletje ´wie is de sterkste´ en stel je gerust. Vertrouwen helpt als je er open voor staat. Dit is ook wat ik je toewens: dat je je vertrouwen nooit verliest. Vertrouwen geeft stabiliteit en rust en dit is je zó gegund [voornaam]!  
 
Hart-groet

Tip 1

Voel je je weleens gestrest, overvallen door angst of bezorgdheid en weet je echt even niet meer wat te doen? Ervaar je twijfels en conflict in jezelf? Let je ineens weer op anderen en vergelijk je jezelf met hen? Voel je je minderwaardig en heb je daardoor negatieve gedachten aan anderen? Dan ben je het vertrouwen in jezelf kwijt. Ergens voel je ook wel dat het anders moet, maar hoe dan??? Dat frustreert je waarschijnlijk nog het meest! Zoek dan een rustig plekje en maak verbinding met je hart. Hier zit jouw ´raadgever´, de bron van liefde die je altijd steunt. Vraag heel concreet om hulp, zodat je weet waar je naartoe gaat en welke stap je straks mag nemen. Vertrouw op deze steun die er altijd is.

IEDERE 1e VAN DE MAAND (NU 3 APRIL) IS:

Bezinning & bezieling
 

Een maandelijks zondagochtendmoment voor JeZelf

Diep in ons hart verlangen we allemaal naar innerlijke leiding, wéten wat we zouden kunnen doen en ook hoe we dat kunnen doen. Een moment van bezinning en bezieling. Lees verder……

Anderhalf uur waarin:
  • Stilte of meditatie
  • Verwoorden waar je naar verlangt
  • Eventuele uitwisseling
  • Het resultaat verwoorden in affirmatief gebed (vernieuwend en eigentijds)
Wanneer
Zondag 3 april; zondag 1 mei enz.
Locatie
thuis bij Carmen:
Zaanenstraat 48 zw,
2022 CR Haarlem
Bijdrage
€ 6,50 inclusief koffie, thee, schrijfgerei
Aanmelden
Graag! 
Mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch/
whatsapp 06 21216801

Tip 2

Ik denk dat iedereen wel eens heeft meegemaakt dat je vertrouwen beschaamd wordt. Dat je niet gesteund wordt op momenten dat je het verwacht.  Dat er onbegrip en verwijt is. Het is onvermijdelijk dat je in je leven wel eens teleurgesteld wordt. Maar dat is nog geen reden om je hart af te sluiten en jezelf te isoleren. Het is wél een reden om juist dan jezelf te koesteren en te troosten, lief te hebben, los te komen van al het gedoe  buiten je en meer naar binnen te keren op zoek naar het vertrouwen in je. Als je dat kan weet je dat het goed komt, misschien niet met die andere, maar meer met het hele plaatje.

Zondag 8 mei is er een bijzondere

INSPIRATIEMIDDAG

Thema: PRI (Past Reality Integration)

Herken je dat: je voelt je goed en zomaar word je ‘out-of-the blue’ heel negatief over jezelf.
Hoe kan dat?

Wouter Klijn verzorgt vanmiddag de inspiratiemiddag  waarin hij toelicht waar dit vandaan komt. Hij doet dit aan de hand van de PRI-methode (Past Reality Integration). Daarbij laat hij je zien en voelen hoe makkelijk het is om van deze negatieve gevoelens af te komen, op zo’n manier dat je nooit meer een andere coach of therapeut nodig hebt.

 
Datum
zondag 8 mei
Tijd
14.00 – 17.00 uur, met pauze
Locatie
Het Verhalenhuis,
Van Egmondstraat 7
2024 XL Haarlem-N.
Trainer
Wouter Klijn www.wouterklijn.nl
Bijdrage
€ 25,00 inclusief schrijfgerei, koffie/thee/fris enz.
Aanmelden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
telefonisch 023-5261144


Tip 3

Voor velen is vertrouwen een onderbuikgevoel. Een emotie die we voelen bij mensen die we ontmoeten. En net zoals bij alle andere emoties, wordt het gevoel van vertrouwen bepaald door hormonen. Oxytocine om precies te zijn. Dit hormoon noemen ze ook wel het ‘blije hormoon’. Het stelt je in staat vriendschappen op te bouwen en saamhorigheid te creëren, vertrouwen te voelen enz.. En dat maakt oxytocine als hormoon eigenlijk ook zo leuk. Het is een hormoon dat alleen vrij komt als iemand jou dat gevoel van vertrouwen geeft en jij dit ook kan teruggeven. De moeite waard om te werken aan een wederzijds gevoel van vertrouwen. Sterker nog, we zouden er allemaal aan moeten werken wil je meer verbondenheid en vriendschap ervaren. 

- NIEUW INITIATIEF -

WIL JE GRAAG een goede COACH OF TRAINER WORDEN IN DE

FILOSOFIE VAN LOUISE HAY

MAAR……..
Je bent geen type voor groepslessen of online lespakketten. Dan is PRIVÉLES een super fijne – en betaalbare mogelijkheid
  • Je lessen aangepast aan jouw niveau en tempo
  • De agenda bepalen we samen en je kunt altijd van dagdeel of lestijd wisselen
  • Je leert intensiever, dus sneller en je kan al je persoonlijke vragen stellen, optimale focus!

Met mijn 35 jaar ervaring in lesgeven in deze Filosofie is het een leefstijl geworden die schrijfster
Louise Hay zelf heel treffend in een van haar boeken verwoordt:
" Ik genees niemand. Ik ben geen genezeres. Ik zie mezelf als een richtingaanwijzer in de ontdekkingsreis naar jezelf. Door mensen te leren van zichzelf te houden, creëer ik een veilige ruimte. Ik ben iemand die mensen steunt, en help mensen zélf de leiding te nemen. Ik help blokkades uit de weg te ruimen, zodat ze in alle omstandigheden van zichzelf kunnen houden. Dit betekent niet dat we nooit meer problemen hebben, maar het verschil is de manier waarop we met een probleem omgaan".  
Lees verder….
 
Locatie
Zaanenstraat 48 zw, 2022 CR Haarlem
Trainer
Carmen de Haan
Bijdrage
€ 75,00  per les van ± 2,5 uur.
Deelname
Na persoonlijk of telefonisch overleg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tip 4

Het hele leven is een spel; van vertrouwen tot angst geeft het je mogelijkheden je te ontwikkelen. Maar om te ontwikkelen heb je vertrouwen nodig. Vertrouwen in jezelf, in het proces, in jouw mogelijkheden en in de ander. En laten we eerlijk zijn: niemand weet precies hoe zijn leven gaat lopen. Niemand kan de toekomst voorspellen. Maar dat heb je ook niet nodig om meer vertrouwen in het leven te krijgen. Wat je vooral nodig hebt is een frisse manier van denken. Als je nu niet vertrouwt op het leven, dan komt dat omdat je de boodschap ‘het kan wel eens niet goed gaan!’ teveel herhaalt. Dan gaat het voelen als waarheid. Maar is het de waarheid? Is het niet beter om bijvoorbeeld: ‘Ik leef vol vertrouwen!’ veelvuldig te herhalen. Herhaal dàt – dan groeit je vertrouwen automatisch…

DE KRACHTCIRKEL, allemachtig prachtig!


Iedere 1e vrijdagavond van de maand

Een samenkomst, met een bijzonder doel. Zo zou je elke 1e vrijdag van de maand kunnen noemen. Een aantal gewone mensen komt daar 1,5 uur bij elkaar en bespreken wie van hun familie, vrienden, kennissen, situatie o.i.d. extra liefde, genezing en voorspoed kan gebruiken. Als ons lijstje compleet en goed voelt, gaan we naar huis en sturen dan iedere avond heel veel liefde, heling en al wat wenselijk is naar deze persoon of situatie. Dit doen we al meer dan 20 jaar met veel enthousiasme en verbluffende resultaten! Lees verder…..
 
Wanneer
eerstvolgende is 6 mei
Tijd
van 19.30 – 21.00 uur
Locatie
Verhalenhuis, Haarlem
Leiding
Carmen de Haan
Bijdrage
€ 6,00
Aanmelden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Tip 5

‘In vertrouwen leven’ kan zó zijig klinken, dat je er recalcitrant van wordt. Want wie kan je nou echt 100% vertrouwen?! Vertrouwen is geen heilig moeten, het is meer een cadeau aan jezelf, gezond voor geest én lichaam. Leven in vertrouwen doen we allemaal, of je er nu van bewust bent of niet. Als je ’s avonds in je bed stapt, vertrouw je erop dat je lichaam blijft functioneren en je ’s ochtends weer wakker wordt. Als jij je brood smeert, dan vertrouw je erop dat je goede ingrediënten gebruikt en geen gif. Als je inlogt op je bankrekening, dan vertrouw je erop dat jouw gegevens niet bij criminelen terechtkomen. Heb je het door? Wat nog meer helpt, is kijken waar je aandacht aan schenkt. Op sociale media en online forums kun je in duistere holen getrokken worden. Dan neemt je vertrouwen in mensen met rap tempo af. Daarom kun je beter kiezen voor constructieve input die je voedt in plaats van leegzuigt.

De Tarot bij Carmen

geeft je antwoorden op levensvragen. De vakkundige uitleg die je krijgt is duidelijk, helder en van iedere vorm van ‘zweverigheid’ ontdaan. Er vormt zich een no-nonsens advies.
Lees meer...

Boek een consult
via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of telefonisch: 023-5261144
of 06-21216801
Locatie
Zaanenstraat 48
2022CR Haarlem
Tijdsduur
± één uur, mogelijk kleine uitloop
Bijdrage
35 euro
Tip 6

‘Het komt wel goed,’ zeg je om iemand gerust te stellen. ‘t lijkt een dooddoener. Maar écht: achteraf gezien was het ook wel goed. Het was inderdaad beter om die relatie te verbreken, het was tijd om te stoppen met die baan of je had die ervaring nodig om je sterker te voelen. Als je de wetten van het universum gelooft, krijg je wat je aantrekt en waar er voor jou nog iets te leren valt. Het beste kun je je dus overgeven aan een rotsituatie in het vertrouwen dat het universum het goed met je voor heeft. Hecht je waarde aan de wetten van het universum, dan geloof ook in de eenheid hiervan. Dat niets afgescheiden is van elkaar, dat alles één is. Alles en iedereen is met elkaar verbonden. Je staat dus niet alleen. Een geruststellende gedachte.

DOOR RUIMTEGEBREK IN DE AANBIEDING:

Leuk om te hebben en/of te krijgen: Affirmatieklappertjes met in elk klappertje zo’n 100 affirmaties. De linker afbeelding zijn enkel affirmaties, de rechter afbeelding is een Stroomtaaltip met een affirmatie.

Opnieuw in prijs verlaagd:

van € 2,75,
nu voor slechts € 1,00 per stuk

Informatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
023-5261144 of 06-21216801

OOK OPNIEUW IN PRIJS VERLAAGD
VAN € 7,50 VOOR € 1,50

 
Tip 7

Wat gebeurt als je echt durft te vertrouwen op de kracht in je en je zorgen en angsten loslaat? Het is een grote stap om te nemen en niet makkelijk. Sterker nog, meestal gaan je angsten alleen maar harder roepen op het moment dat jij besluit de teugels meer los te laten. Het is voor je verstand bijna alsof je iemand anders de macht over jouw leven geeft. Gevoelsmatig weet je dat dit niet waar is, want je laat je angsten en onzekerheden geen controle meer hebben. Wat er dan gebeurt is dat je ineens emotioneel meer afstand van alles neemt, waardoor je je veel beter voelt en niet alle lasten meer op je schouders draagt. Je angst wordt minder je hoofd wordt een stuk rustiger.

PRIVÉ GESPREKKEN

Wil je graag een steuntje in de rug? Dan kan dat altijd met privé gesprek. Als je eerst wilt weten of de filosofie die ik uitdraag geschikt is voor jouw situatie, kun je dit het beste eerst telefonisch afstemmen. Je krijgt altijd een eerlijk antwoord.

Locatie
Zaanenstraat 48, 2022 CR Haarlem
Bijdrage
€ 65,00 per gesprek van een uur met eventuele uitloop.
Informatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
023-5261144 of 06-21216801
Tip 8

Hoe krijg je vertrouwen in het universum waar jij een deel van bent? (Of hoe krijg je vertrouwen in de Kracht in je?) De diepere betekenis ligt in jezelf. Jij hebt zelf vertrouwen nodig in de weg die je gaat. Hier is een mooie metafoor: een vogel is niet bang dat de tak breekt van de boom waarin hij zit. Hij vertrouwt erop dat zijn vleugels gebruiken voldoende is om niet op de grond te vallen. Laat je leiden door in innerlijk weten, vertrouw de stappen die je zet, ook al lijken ze soms niet zo handig. Gá, leef je leven, of zoals Martin Luther King eens heeft gezegd: ‘ Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de gehele trap te zien om de eerste stap te zetten’. 

PRIVACY BELEID 

Wij gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om: jouw privacy is veilig bij ons. 
Deze registratie is alleen bestemd voor de nieuwsbrief.

Praktijk voor Communicatie
Centrum voor Innerlijke Vrede
Zaanenstraat 48 zw 
2022 CR Haarlem

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 023- 5261144 of 06 - 21216801 
Voor de agenda met onze activiteiten zie: www.carmendehaan.nl
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Alle rechten voorbehouden.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt?
You can
update uw voorkeuren or Uitschrijven van deze lijst.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*