header2

Nieuwsbrief mei 2022

*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser

WAT ZOU JE DOEN
ALS JE GEEN ZORGEN KENDE?   


Hoi lieve [voornaam], 

Wat zou je doen als je geen zorgen kende? De meeste mensen laten zich remmen door hun zorgen. Het is een illusie die je jezelf oplegt dat je pas in actie kunt komen als je zorgen weg zijn. 

Als je moedig bent en je laat je niet remmen, onderneem je actie ondanks je zorgen. Iemand die moedig is zegt: ‘JA, ik ga door’ tegen zichzelf. Omdat ‘NEE’ zeggen toegeven is aan angst en per se controle willen houden. JA zeggen is het avontuur aan willen gaan…..

JA zeggen tegen jouw leven – en dus NEE tegen je zorgen - is makkelijker dan je denkt en iets wat ik je heel erg toewens [voornaam]!

Hart-groet


Tip 1

Wat je kan doen om minder zorgen te hebben is oefenen om je spieren losser te laten. Begin bij je handen, ontspan je handen en je merkt meteen dat je je al beter begint te voelen. Gaat dit je goed af? Super! Ontspan dan je handen én je armen, voel hoe je schouders automatisch meegaan in dit loslaatproces. Dit is voorlopig genoeg om een begin te maken met een aangenamer leven. Laat dit een nieuwe gewoonte voor je worden. Het helpt, echt waar!

Vrijdagavond 6 mei is er een nieuwe 
DE KRACHTCIRKEL
allemachtig prachtig!

 

Let op! Locatie is voorlopig veranderd.
 

Een samenkomst, met een bijzonder doel. Zo zou je elke 1e vrijdag van de maand kunnen noemen. Een aantal gewone mensen komt daar 1,5 uur bij elkaar en bespreken wie van hun familie, vrienden, kennissen, situatie o.i.d. extra liefde, genezing en voorspoed kan gebruiken. Als ons lijstje compleet en goed voelt,
gaan we naar huis en sturen dan iedere avond heel veel liefde, heling en al wat wenselijk is naar deze persoon of situatie. Dit doen we al 20 jaar met veel enthousiasme en verbluffende resultaten! Lees verder…..

 
Wanneer
6 mei
Tijd
van 19.30 – 21.00 uur
Locatie
Bij Carmen thuis,
Zaanenstraat 48 zw, 2022CR Haarlem
Bijdrage
€ 6,00
Aanmelden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tip 2

Wat kan je doen om je minder zorgen te maken? Maak een lijstje met je grootste zorgen en verdeel ze in twee categorieën: oplosbaar en onoplosbaar. Maak vervolgens een stappenplan om de oplosbare zorgen op te ruimen. Misschien zie je nu ook situaties die onoplosbaar leken, maar nu toch naar de oplosbare kant kunnen. Zo niet, accepteer wat je niet kunt accepteren.

Zaterdagmiddag 14 mei is de workshop
 

LOSLATEN

Loslaten, makkelijker gezegd dan gedaan. Je wilt zó graag bij je houden waar je vertrouwd mee bent. Dit veroorzaakt vroeg of laat spanningen. In deze workshop geen droge theorieën, maar veel oefeningen met o.a. de Sedona methode. Je krijgt zo een schat aan vaardigheden waar je wat aan hebt. Lees verder….
 
Wanneer
zaterdag 14 mei 2022
Tijd
van 14.00 – 17.00 uur
Locatie
Het Verhalenhuis
Van Egmondstraat 7,
2024 XL Haarlem
Trainer
Carmen de Haan
Bijdrage
€ 25,00,  inclusief lesmateriaal
Bijdrage
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tip 3

Durf dapper te zijn. Juist als je bang bent en je zorgen hebt. Bekijk je problemen van een afstandje. Visualiseer je hele leven alsof het een grote legpuzzel is. Van je geboorte tot je sterfdatum. Hoe groot zijn nu de stukjes van je zorgen in dit totaalbeeld? Precies, klein.

Zondag 22 mei is er een bijzondere

INSPIRATIEMIDDAG

Thema: WAT KAN PRI (Past Reality Integration) VOOR MIJ BETEKEN?
Gastdocent: Wouter Klijn www.wouterklijn.nl

Past Reality Integration (PRI) is een vorm van psychotherapie, in 2000 ontwikkeld door drs. Ingeborg Bosch. Zij studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en werd o.a. geïnspireerd door het gedachtegoed van psychoanalyticus Alice Miller alsmede door oosterse denkwijzen. PRI leert je jezelf te
bevrijden uit de greep van destructieve gevoelens zoals angst, somberheid, stress, boosheid enz.. Wouter Klijn laat je vanmiddag zien en voelen hoe eenvoudig het is om door middel van PRI van deze negatieve gevoelens af te komen.
 
Datum
zondag 22 mei
Tijd
14.00 – 17.00 uur, met pauze
Locatie
Het Verhalenhuis,
Van Egmondstraat 7
2024 XL Haarlem-N.
Trainer
Wouter Klijn www.wouterklijn.nl
Bijdrage
€ 25,00 inclusief schrijfgerei, koffie/thee/fris enz.
Aanmelden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
telefonisch: 023-5261144


Tip 4

Angst of zorgen maken  geeft altijd een houding van verzet. Dit is een verzet tegen hoe iets is. Een nee-houding zit als het ware ingepakt in negatieve woorden als ongeluk, tegenslag, ramp, verlies, in de steek gelaten, onverdraaglijk, onleefbaar onaanvaardbaar… Deze woorden gebruik je automatisch en onnadenkend om aan te duiden hoe iets voor je is. Je beseft niet dat dit geen beschrijving maar een oordeel is. En een oordeel heeft nóóit verlossing gegeven. 

De Tarot bij Carmen

geeft je antwoorden op levensvragen. De vakkundige uitleg die je krijgt is duidelijk, helder en van iedere vorm van ‘zweverigheid’ ontdaan. Er vormt zich een no-nonsens advies.
Lees meer...

Boek een consult
via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of telefonisch: 023-5261144
of 06-21216801
Locatie
Zaanenstraat 48
2022CR Haarlem
Tijdsduur
± één uur, mogelijk kleine uitloop
Bijdrage
35 euro
Tip 5

Hoe vaak zeg je niet tegen elkaar: ‘als je me nodig hebt, dan hoor ik het wel!’ of  ‘Als ik iets voor je kan doen, zeggen hé!’ Als je de ander echt wilt helpen zijn dit goedbedoelde, maar loze zinnen. Begin liever met goed en aandachtig luisteren. Hoe luister je eigenlijk goed? Stel jezelf in op nietsdoen. Luister met aandacht naar de ander, onderbreek de ander niet, geef geen advies of troost, stel niet gerust. Ook niet in gedachten. Laat de ander bepalen waar het gesprek over gaat en welke kant het op gaat. En als je vragen wilt stellen, realiseer je dan dat je zelf het antwoord niet kunt weten.
Dit is al een prachtige help actie!

DE LAATSTE DOZEN GAAN OPEN
DOOR RUIMTEGEBREK IN DE AANBIEDING:

Leuk om te hebben en/of te krijgen: Affirmatieklappertjes met in elk klappertje zo’n 100 affirmaties. De linker afbeelding zijn enkel affirmaties, de rechter afbeelding is een Stroomtaaltip met een affirmatie.
Opnieuw in prijs verlaagd:

van € 2,75,
nu voor slechts € 1,00 per stuk

Informatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
023-5261144 of 06-21216801

OOK OPNIEUW IN PRIJS VERLAAGD
VAN € 7,50 VOOR € 1,50
Tip 6

Van zorgen maken naar actie. Hier zijn de drie belangrijkste vragen die je hebt te beantwoorden.

 1. Wat zou je doen, als je zeker wist dat het niet zou kunnen mislukken? Wanneer je jezelf deze vraagt stelt, voel je je waarschijnlijk ongemakkelijk, dan mag.
 2. Wat als je niets doet?
  Laat je zorgen je inspireren!
 3. Wat als het lukt?
  Denk je brein blij en geef jezelf een motivatieduw.

WIL JE GRAAG een goede COACH OF TRAINER WORDEN IN DE

FILOSOFIE VAN LOUISE HAY,

 

MAAR……..
Je bent geen type voor groepslessen of online lespakketten. Dan is PRIVÉLES een super fijne – en betaalbare mogelijkheid
 • Je lessen aangepast aan jouw niveau en tempo
 • De agenda bepalen we samen en je kunt altijd van dagdeel of lestijd wisselen
 • Je leert intensiever, dus sneller en je kan al je persoonlijke vragen stellen, optimale focus!
 • Na afronding ontvang je een certificaat en kun je nu verder.
Met mijn 35 jaar ervaring in lesgeven in deze filosofie is het een leefstijl geworden die schrijfster Louise Hay zelf heel treffend in een van haar boeken verwoordt:
" Ik genees niemand. Ik ben geen genezeres. Ik zie mezelf als een richtingaanwijzer in de ontdekkingsreis naar jezelf. Door mensen te leren van zichzelf te houden, creëer ik een veilige ruimte. Ik ben iemand die mensen steunt, en help mensen zélf de leiding te nemen. Ik help blokkades uit de weg te ruimen, zodat ze in alle omstandigheden van zichzelf kunnen houden. Dit betekent niet dat we nooit meer problemen hebben, maar het verschil is de manier waarop we met een probleem omgaan".   Lees verder….
Locatie
Zaanenstraat 48 zw,
2022 CR Haarlem
Trainer
Carmen de Haan
Bijdrage
€ 75,00  per les van ± 2,5 uur
Deelname
na persoonlijk of telefonisch overleg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Tip 7

Denk eens na of schrijf op hoeveel zorgen maken je kost. Kost het je negatieve energie, geluk, plezier, ontspanning, vrijheid, eigenwaarde, zelfvertrouwen? Hoe meer je kunt bedenken, hoe gemotiveerder je bent om te stoppen met piekeren. Bepaal wat het je oplevert. Hoe raar het ook klinkt, er zitten ook voordelen aan zorgen maken. Als er geen enkel voordeel zou zijn, zou je het echt niet meer doen. Je krijgt er misschien aandacht van anderen mee. Het bewijst dat je betrokken bent bij de situatie. En je hoeft geen actie te ondernemen omdat je te druk bezig bent je zorgen te maken. Bepaal wat zorgen maken je oplevert. Er moet altijd een voordeel zijn.

PRIVÉ GESPREKKEN

Wil je graag een steuntje in de rug? Dan kan dat altijd met privé gesprek. Als je eerst wilt weten of de filosofie die ik uitdraag geschikt is voor jouw situatie, kun je dit het beste eerst telefonisch afstemmen. Je krijgt altijd een eerlijk antwoord.

Locatie
Zaanenstraat 48, 2022 CR Haarlem
Bijdrage
€ 65,00 per gesprek van een uur met eventuele uitloop.
Informatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
023-5261144 of 06-21216801
Tip 8

Ja, nee, ja, nee, ja, nee, nee…. Als je (nog) geen ‘ja’ kunt zeggen, zeg ook daar dan ja tegen! Als je probeert te accepteren, ben je eigenlijk nog aan het verzetten. Laat het dan gewoon waar zijn dat je (nog) niet helemaal ja kunt zeggen, zeg daar ja tegen!
Elk ja-zeggen brengt je immers onmiddellijk dichter bij een houding van ja! Jezelf afkeuren leidt alleen maar tot nog meer nee!

IEDERE 1e VAN DE MAAND (NU 5 JUNI) IS:

Bezinning & bezieling
 

Een maandelijks zondagochtendmoment voor JeZelf

Diep in ons hart verlangen we allemaal naar innerlijke leiding, wéten wat we zouden kunnen doen en ook hoe we dat kunnen doen. Een moment van bezinning en bezieling. Lees verder……

Anderhalf uur waarin:
 • Stilte of meditatie
 • Verwoorden waar je naar verlangt
 • Eventuele uitwisseling
 • Het resultaat verwoorden in affirmatief gebed (vernieuwend en eigentijds)
Wanneer
zondag 5 juni; zondag 3 juli
Locatie
thuis bij Carmen:
Zaanenstraat 48 zw,
2022 CR Haarlem
Bijdrage
€ 6,50 inclusief koffie, thee, schrijfgerei
Aanmelden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch/
whatsapp 06 21216801

Tip 9

Hier is een hele krachtige oefening. Schrijf je grootste zorgen op en verander ze in een zin die je kracht geeft. In plaats van: ‘Ik maak me zorgen om mijn verlies aan inkomsten,’ kun je schrijven: ‘Ik ben altijd in staat voor mezelf te zorgen en vind wel een oplossing.’ In plaats van: ‘Ik maak me zorgen of ik wel een leuke relatie krijg,’ kun je schrijven: ‘Ik ben totaal mezelf en hierdoor trek ik de juiste persoon die mijn karakter waardeert.’ En ga zo door. Wat voor gedachte geeft je wel rust en vertrouwen?

PRIVACY BELEID 

Wij gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om: jouw privacy is veilig bij ons. 
Deze registratie is alleen bestemd voor de nieuwsbrief.

Praktijk voor Communicatie
Centrum voor Innerlijke Vrede
Zaanenstraat 48 zw 
2022 CR Haarlem

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 023- 5261144 of 06 - 21216801 
Voor de agenda met onze activiteiten zie: www.carmendehaan.nl
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Alle rechten voorbehouden.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt?
You can
update uw voorkeuren or Uitschrijven van deze lijst.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*