• Slide1
 • Slide2
 • Slide3
 • Slide4
 • Slide5

VOLG JE INNERLIJKE LEIDING

Zondag 1 maart is de verhaallezing:

VOLG JE INNERLIJKE LEIDING

In deze lezing nemen we een kijkje in het zelfstudieboek The Course in Miracles (een cursus in wonderen). Een cursus in liefde wordt het ook wel genoemd.
‘Liefde doet wonderen’. Deze uitdrukking ken je vast wel. Dat is ook precies wat er gebeurt als je je eenmaal in The Course verdiept. Liefde is de intuïtieve kennis van je hart, waar we allemaal in het geheim naar verlangen. Een oude herinnering die ons achtervolgt en ons wenkt terug te komen. Liefde kun je niet met je ogen zien of met je oren horen. Het is energie: de warme sfeer in een kamer, een bijzondere situatie, de uitstraling van een persoon. Liefde kan ook nooit vernietigd worden, alleen verborgen zijn. Het zit in ons allemaal. Het vraagt een andere manier van kijken dan je gewend bent, een andere manier van weten en denken. The Course leert je HOE . Hoe je je innerlijke leiding kunt herkennen en volgen. Hoe je om hulp kunt te vragen als je het even niet meer weet. Deze fantastische leraar in je geeft altijd antwoord! Het brengt je inzicht, een uitweg in lastige situaties, vrede en vreugde. Hoe mooi kan dit alles zijn.

St. Raphaёlkerkje, Popellaan 1, 2061 GS Bloemendaal.
Van 14.00 uur tot 16.00 uur.
Bijdrage € 9,00 inclusief koffie/thee/fris en schrijfgerei
Reserveren niet nodig, je bent welkom!
Informatie: www.carmendehaan.nl of 023 5261144

ZET JE VERLANGEN ‘AAN’

Zondag 1 december is de verhaallezing:

ZET JE VERLANGEN ‘AAN’

‘Je hart weet de weg. Ren in die richting’, heeft de grote filosoof en Soefi-mysticus Rumi eens gezegd. In je hart leeft je verlangen, de motor van je bestaan. Verlangen zet je in beweging. Het geeft aan in welke richting je leven zich gaat ontvouwen. Het maakt je los van alledaags gedoe en geeft een gevoel van vrijheid. Met verlangen zelf is niets mis. Wat ongelukkig maakt is het krampachtig vasthouden eraan. Geluk vind je als je kunt genieten van het verlangen zelf. Dan begeef je je op het speelveld van de aantrekkingskracht en worden dromen werkelijkheid. Vraag jezelf af wat je wilt in dit leven. Wat is het meest waardevol voor je? En zet je verlangen aan!
Een verhaallezing met waardevolle tips.

St. Raphaëlkerkje, Popellaan 1, 2061 GS Bloemendaal.
Aanvang: 14.00 Einde: 16.00 uur.
Toegang: 9 euro inclusief koffie/thee/fris en schrijfmateriaal.

LOSLATEN IS L(I)EF HEBBEN

Dingen die we fijn vinden willen we graag vasthouden: gezondheid, vriendschappen, relaties, enz. We denken: laat het alsjeblieft niet veranderen of eindigen. We willen er controle over, dat alles blijft zoals het is. Het gevolg van dit streven is angst, onzekerheid en gekmakende gedachten omdat je simpelweg geen controle hebt. Niets is betrouwbaar en veilig. Zodra je denkt het voor mekaar te hebben, zit je op een verkeerd spoor en de frustratie dit oplevert geeft weer nieuwe frustratie. Wat nu?
Loslaten en met de stroom mee leven is niet altijd makkelijk. Daar komt een flinke dosis lef en moed bij kijken. Maar loslaten is óók een keuze, een wilsbesluit. Je doet het met je verstand, NIET met je gevoel, dat volgt later. Het besluit dat je wilt loslaten geeft aan dat je wilt veranderen. Van willoos slachtoffer naar een daadkrachtige regisseur.

St. Raphaëlkerkje, Popellaan 1, 2061 GS Bloemendaal.
Aanvang: 14.00 Einde: 16.00 uur.
Toegang: 9 euro inclusief koffie/thee/fris en schrijfmateriaal.

PLEISTERS OP JE MOND

Zondag 6 oktober is de verhaallezing:

PLEISTERS OP JE MOND

Het is normaal dat je in je leven mensen tegenkomt die je niet zo mag. Of het nu familie of een collega van je is:
het is vrijwel onmogelijk om ‘nare’ mensen uit de weg te gaan. Sterker nog, je doet jezelf tekort wanneer je alleen werkt met de mensen die je mag. Maar hoe kan je daar dan mee omgaan? En wat leer je ervan? Er zijn gewoon mensen die onuitstaanbaar zijn. Je vertelt iets en ze kraken je af of ze komen meteen met commentaar dat je het beter zus of zo had kunnen doen. Ze kijken naar jouw geluk en jouw succes en het maakt hen kwaad. Ze zien dat het goed met je gaat en ze krijgen sterk de behoefte om jou naar beneden te halen. Ze nemen je niet serieus. Ze luisteren maar met een half oor. Ze weten het altijd beter……
Pffff Wat moet je hiermee? Wat is het beste wat je kunt doen?

Zondag 6 oktober 2019.
Van 14.00 – 16.00 uur.
St. Raphaëlkerkje, Popellaan 1, 2061 GS Bloemendaal.
Bijdrage € 9,00, inclusief koffie/thee/fris en schrijfgerei.
Eventuele informatie: www.carmendehaan.nl of telefoon 023-5261144

MOE VAN HET PLEASEN

Zondag 2 juni is de verhaallezing:

MOE VAN HET PLEASEN

Wil jij ...

 • nee zeggen zonder schuldgevoel?
 • stilstaan bij je eigen behoeften?
 • je grenzen aangeven?
 • meer energie voor jezelf overhouden?
 • kritiek niet langer persoonlijk opvatten?
 • weten waar jij voor staat en wat je wilt?
 • voelen dat je meer dan goed genoeg bent?

Dan is deze verhaallezing een aanrader voor je! Want wie zichzelf accepteert en authentiek is, hoeft geen masker op te zetten en te doen alsof.

St. Raphaёlkerkje, Popellaan 1, 2061 GS Bloemendaal.
Van 14.00 – 16.00 uur.
Bijdrage € 9,00 inclusief koffie/thee/fris en schrijfgerei.

ZET JE INTUΪTIE OP DE EERSTE PLAATS!

Zondag 7 april is de verhaallezing:

ZET JE INTUΪTIE OP DE EERSTE PLAATS!

Je herkent het vast: een voorgevoel, een ingeving. Je innerlijke stem die je vertelt of je iets moet doen of juist laten. Je ‘weet’ iets zonder dat je er over hebt nagedacht. Deze magische kracht is je intuïtie. Veel mensen ervaren intuïtieve raadgevingen in hun leven die vaak voor verrassende wendingen zorgen. Je krijgt dan een cadeautje: een scherp en helder inzicht waar je wat mee kunt. Je intuïtie is niet zweverig. Integendeel, het is een bron van zinnige informatie dat samengaat met het vertrouwen wat je in jezelf hebt. Als je vertrouwen hebt dat je intuïtie je als de tijd rijp is een antwoord op je probleem zal geven, pieker je minder. Als je erop vertrouwt dat je intuïtie je zal vertellen wat je moet doen als zich iets voordoet, maak je je minder druk over mogelijke beren op de weg. Ontwikkel je intuïtie en er zal een wereld voor je open gaan waarin je je nooit meer machteloos hoeft te voelen. Vanmiddag krijg je talloze tips en oefeningen. Doe je mee?

St. Raphaëlkerkje, Popellaan 1 te Bloemendaal.
Tijd: 14.00 – 16.00 uur.
Bijdrage Є 9,00 incl. koffie/thee, schrijfgerei.
Reserveren niet nodig, je bent van harte welkom.

Verhaallezing: AUTHENTICITEIT

Zondag 2 februari is de verhaallezing over:

AUTHENTICITEIT

Als je authentiek bent, leef je naar je essentie, wie jij werkelijk bent, zonder afgeleid te worden door externe omstandigheden, meningen van anderen of je eigen ratelende gedachten. Je kent jezelf, je bezit jezelf en je bent jezelf. Dat is authentiek zijn. Het is niet iets wat je ‘even’ doet. Geen appeltje-eitje dat je makkelijk jezelf aanleert. Het is een voortdurende reis, een besef dat tijd nodig heeft om te groeien. Zoals een zaadje dat je plant in de grond, dat zonlicht en voldoende water nodig heeft. Maar de beloning is groot: Een ongekende, grenzeloze liefde voor jezelf en het leven.
Ook zin om de waarheid over jezelf te ontdekken? Je bent welkom!

St. Raphaёlkerkje, Popellaan 1, 2061 GS Bloemendaal.
Van 14.00 – 16.00 uur.
Bijdrage: 9 euro incl. koffie, thee, fris en schrijfgerei
www.carmendehaan.nl

HO’OPONOPONO een eeuwenoude Hawaïaanse vergevingsmanier

Zaterdag 23 november gaat de lezing over de:

HO’OPONOPONO

een eeuwenoude Hawaïaanse vergevingsmanier

Zoek je naar een eenvoudige, liefdevolle en intense manier om problemen in de relatie met jezelf en de ander te herstellen? Dan is de Ho’oponopono dé aangewezen manier hiervoor. Ho’oponopono betekent: ‘dingen goed maken' of 'een fout
rechtzetten'. Je doet dit door het uitspreken van vier simpele zinnetjes: Ik hou van jou-het spijt me-vergeef me alsjeblieft-dank je wel. Het op de juiste manier toepassen van deze ogenschijnlijk eenvoudige zinnetjes heeft een intens effect op je om oude pijn, angst, verdriet, teleurstelling en andere ongewenste gevoelens los te laten en plaats te laten maken voor troost, begrip en vrede.
De Ho’oponopono gaat er van uit dat jij 100% verantwoordelijk bent voor elke situatie die in jouw leven voorkomt. Zodra jij je bewust wordt van een ongewenste situatie, of deze nu door jezelf of een ander is veroorzaakt, het is aan jou om dit recht  te zetten.

Overigens, met 'verantwoordelijk', wordt niet 'schuldig', zelfs geen goed of kwaad bedoeld. Er is een situatie, die door jou kan worden rechtgezet.

St. Raphaёlkerkje, Popellaan 1, 2061 GS Bloemendaal.
Van 14.00 – 16.00 uur
Bijdrage € 9,00 inclusief koffie/thee/fris en schrijfgerei.
Je bent welkom!

ALTIJD EEN GOED GESPREK

VERHAALLEZING zondag 2 december 2018

‘ALTIJD EEN GOED GESPREK’

De donkere dagen voor kerst. Zo worden ze genoemd als het schemerig begint te worden om vier uur ‘s middags en elke nieuwe dag in het donker start. Veel mensen heb er moeite mee om dan opgewekt zichzelf te kunnen zijn. Met dan ook in gedachten de vele ‘verplichte’ feestdagen voor de boeg, dat maakt de down stemming wel compleet. Wat een prut gevoel!
Tótdat je jezelf zó spuugzat bent, dat je er alles voor over hebt om beter in je vel te zitten. Dan pas ben je in staat tot die beroemde ‘schop onder de kont’ en kan deze wintertijd een bijzonder warm tintje krijgen doordat je in actie komt. Jezelf onbevangen aansporen om oprecht contact te maken. Want verbinden is het toverwoord. Echt contact breekt je hart open, doet je bloed stromen, laat je ogen glanzen en geeft je het gevoel van betekenis te zijn. Hoe veelbelovend klinkt dat?
En de formule is eenvoudig: begin zelf, wacht nooit op contact. (Dan kan je soms lang wachten en is je stemming al richting vriespunt). Als je eenmaal de geheimen van spontaan en geïnteresseerd contact maken weet, overwin je je onzekerheid en wordt iedere menselijke verbinding warm, betrokken, gezellig en soms ook intens, een waar klein feestje dus. Of het nu om vreemde mensen, kennissen, familie of hechte relaties gaat: als je de sleutel weet, open je harten. Ontdek de geheimen en je zult versteld van jezelf staan!

St. Raphaёlkerkje, Popellaan 1, 2061 GS Bloemendaal.
Van 14.00 – 16.00 uur – Bijdrage € 9,00 inclusief koffie/thee/fris en schrijfgerei.
Reserveren niet nodig, je bent van harte welkom.


De praktijk isbewust haarlem