• Slide1
 • Slide2
 • Slide3
 • Slide4
 • Slide5

PLEISTERS OP JE MOND

Zondag 6 oktober is de verhaallezing:

PLEISTERS OP JE MOND

Het is normaal dat je in je leven mensen tegenkomt die je niet zo mag. Of het nu familie of een collega van je is:
het is vrijwel onmogelijk om ‘nare’ mensen uit de weg te gaan. Sterker nog, je doet jezelf tekort wanneer je alleen werkt met de mensen die je mag. Maar hoe kan je daar dan mee omgaan? En wat leer je ervan? Er zijn gewoon mensen die onuitstaanbaar zijn. Je vertelt iets en ze kraken je af of ze komen meteen met commentaar dat je het beter zus of zo had kunnen doen. Ze kijken naar jouw geluk en jouw succes en het maakt hen kwaad. Ze zien dat het goed met je gaat en ze krijgen sterk de behoefte om jou naar beneden te halen. Ze nemen je niet serieus. Ze luisteren maar met een half oor. Ze weten het altijd beter……
Pffff Wat moet je hiermee? Wat is het beste wat je kunt doen?

Zondag 6 oktober 2019.
Van 14.00 – 16.00 uur.
St. Raphaëlkerkje, Popellaan 1, 2061 GS Bloemendaal.
Bijdrage € 9,00, inclusief koffie/thee/fris en schrijfgerei.
Eventuele informatie: www.carmendehaan.nl of telefoon 023-5261144

MOE VAN HET PLEASEN

Zondag 2 juni is de verhaallezing:

MOE VAN HET PLEASEN

Wil jij ...

 • nee zeggen zonder schuldgevoel?
 • stilstaan bij je eigen behoeften?
 • je grenzen aangeven?
 • meer energie voor jezelf overhouden?
 • kritiek niet langer persoonlijk opvatten?
 • weten waar jij voor staat en wat je wilt?
 • voelen dat je meer dan goed genoeg bent?

Dan is deze verhaallezing een aanrader voor je! Want wie zichzelf accepteert en authentiek is, hoeft geen masker op te zetten en te doen alsof.

St. Raphaёlkerkje, Popellaan 1, 2061 GS Bloemendaal.
Van 14.00 – 16.00 uur.
Bijdrage € 9,00 inclusief koffie/thee/fris en schrijfgerei.

ZET JE INTUΪTIE OP DE EERSTE PLAATS!

Zondag 7 april is de verhaallezing:

ZET JE INTUΪTIE OP DE EERSTE PLAATS!

Je herkent het vast: een voorgevoel, een ingeving. Je innerlijke stem die je vertelt of je iets moet doen of juist laten. Je ‘weet’ iets zonder dat je er over hebt nagedacht. Deze magische kracht is je intuïtie. Veel mensen ervaren intuïtieve raadgevingen in hun leven die vaak voor verrassende wendingen zorgen. Je krijgt dan een cadeautje: een scherp en helder inzicht waar je wat mee kunt. Je intuïtie is niet zweverig. Integendeel, het is een bron van zinnige informatie dat samengaat met het vertrouwen wat je in jezelf hebt. Als je vertrouwen hebt dat je intuïtie je als de tijd rijp is een antwoord op je probleem zal geven, pieker je minder. Als je erop vertrouwt dat je intuïtie je zal vertellen wat je moet doen als zich iets voordoet, maak je je minder druk over mogelijke beren op de weg. Ontwikkel je intuïtie en er zal een wereld voor je open gaan waarin je je nooit meer machteloos hoeft te voelen. Vanmiddag krijg je talloze tips en oefeningen. Doe je mee?

St. Raphaëlkerkje, Popellaan 1 te Bloemendaal.
Tijd: 14.00 – 16.00 uur.
Bijdrage Є 9,00 incl. koffie/thee, schrijfgerei.
Reserveren niet nodig, je bent van harte welkom.

HO’OPONOPONO een eeuwenoude Hawaïaanse vergevingsmanier

Zaterdag 23 november gaat de lezing over de:

HO’OPONOPONO

een eeuwenoude Hawaïaanse vergevingsmanier

Zoek je naar een eenvoudige, liefdevolle en intense manier om problemen in de relatie met jezelf en de ander te herstellen? Dan is de Ho’oponopono dé aangewezen manier hiervoor. Ho’oponopono betekent: ‘dingen goed maken' of 'een fout
rechtzetten'. Je doet dit door het uitspreken van vier simpele zinnetjes: Ik hou van jou-het spijt me-vergeef me alsjeblieft-dank je wel. Het op de juiste manier toepassen van deze ogenschijnlijk eenvoudige zinnetjes heeft een intens effect op je om oude pijn, angst, verdriet, teleurstelling en andere ongewenste gevoelens los te laten en plaats te laten maken voor troost, begrip en vrede.
De Ho’oponopono gaat er van uit dat jij 100% verantwoordelijk bent voor elke situatie die in jouw leven voorkomt. Zodra jij je bewust wordt van een ongewenste situatie, of deze nu door jezelf of een ander is veroorzaakt, het is aan jou om dit recht  te zetten.

Overigens, met 'verantwoordelijk', wordt niet 'schuldig', zelfs geen goed of kwaad bedoeld. Er is een situatie, die door jou kan worden rechtgezet.

St. Raphaёlkerkje, Popellaan 1, 2061 GS Bloemendaal.
Van 14.00 – 16.00 uur
Bijdrage € 9,00 inclusief koffie/thee/fris en schrijfgerei.
Je bent welkom!

ALTIJD EEN GOED GESPREK

VERHAALLEZING zondag 2 december 2018

‘ALTIJD EEN GOED GESPREK’

De donkere dagen voor kerst. Zo worden ze genoemd als het schemerig begint te worden om vier uur ‘s middags en elke nieuwe dag in het donker start. Veel mensen heb er moeite mee om dan opgewekt zichzelf te kunnen zijn. Met dan ook in gedachten de vele ‘verplichte’ feestdagen voor de boeg, dat maakt de down stemming wel compleet. Wat een prut gevoel!
Tótdat je jezelf zó spuugzat bent, dat je er alles voor over hebt om beter in je vel te zitten. Dan pas ben je in staat tot die beroemde ‘schop onder de kont’ en kan deze wintertijd een bijzonder warm tintje krijgen doordat je in actie komt. Jezelf onbevangen aansporen om oprecht contact te maken. Want verbinden is het toverwoord. Echt contact breekt je hart open, doet je bloed stromen, laat je ogen glanzen en geeft je het gevoel van betekenis te zijn. Hoe veelbelovend klinkt dat?
En de formule is eenvoudig: begin zelf, wacht nooit op contact. (Dan kan je soms lang wachten en is je stemming al richting vriespunt). Als je eenmaal de geheimen van spontaan en geïnteresseerd contact maken weet, overwin je je onzekerheid en wordt iedere menselijke verbinding warm, betrokken, gezellig en soms ook intens, een waar klein feestje dus. Of het nu om vreemde mensen, kennissen, familie of hechte relaties gaat: als je de sleutel weet, open je harten. Ontdek de geheimen en je zult versteld van jezelf staan!

St. Raphaёlkerkje, Popellaan 1, 2061 GS Bloemendaal.
Van 14.00 – 16.00 uur – Bijdrage € 9,00 inclusief koffie/thee/fris en schrijfgerei.
Reserveren niet nodig, je bent van harte welkom.


De praktijk isbewust haarlem