• Slide1
 • Slide2
 • Slide3
 • Slide4
 • Slide5

PRACTITIONER LOUISE HAY FILOSOFIE uniek huiskamerproject

Een 10-daagse intensieve training die inspireert het gedachtegoed van Louise Hay in je dagelijkse (werk)leven te integreren en een bemoedigend mens/coach voor anderen te zijn. De training is verdeeld over 10 middagen, om de week en is volledig afgestemd op jouw behoeften!

In deze training word je in tien middagen opgeleid tot Practitioner Louise Hay filosofie. Het is een speciaal huiskamerproject waarin persoonlijke ontwikkeling en zelfkennis centraal staan.
De lessen zijn zó samengesteld dat je de filosofie in je eigen leven kunt toepassen én je het ook kunt overdragen aan anderen (als je dit wilt).
De mogelijkheden zijn talloos!

*Schrijfster Louise Hay verwoordt dit zelf heel treffend in een van haar boeken:

" Ik genees niemand. Ik ben geen genezeres. Ik zie mezelf als een richtingaanwijzer in de ontdekkingsreis naar jezelf. Door mensen te leren van zichzelf te houden, creëer ik een veilige ruimte. Ik ben iemand die mensen steunt, en help mensen zélf de leiding te nemen. Ik help blokkades uit de weg te ruimen, zodat ze in alle omstandigheden van zichzelf kunnen houden. Dit betekent niet dat we nooit meer problemen hebben, maar het verschil is de manier waarop we met een probleem omgaan".Tijdens deze training word je ook met Stroomtaal® in contact gebracht.
Stroomtaal is een eenvoudige, uiterst plezierige leefstijl die leert dat je met vriendelijkheid heel ver in het leven komt!

De training wordt afgerond met een certificaat en – indien gewenst -
een vermelding op de website www.cursusleiderslouisehay.nl als zelfstandig coach. Deze website wordt ook vermeld in alle uitgaven van de Louise Hay boeken dat meteen een prima stimulans is als je professioneel te werk wilt gaan!.

AANDACHTSPUNTEN

HET LEERSYSTEEM: IN HET (VEILIGE) DIEPE SPRINGEN

Al vrij snel na het begin van de training, zorg je ervoor dat je iemand hebt waarmee je het geleerde kunt oefenen. Dit kan iemand zijn uit je vriendenkring, maar misschien vind je het wel leuk om aan een groepje onbekende mensen les te geven. De ervaring leert namelijk dat je sneller de lesstof in je eigen leven integreert als je het aan een ander kunt uitleggen. Zo wordt
elke les is een avontuur op zich en leer je stap voor stap de filosofie over te dragen. Je lat zien waar je voor staat. Daarnaast kun je steeds beter hulp aan mensen met mentale, emotionele en fysieke problemen geven. Je begrijpt dat gedachten en emoties de grondslag vormen van de nodige uitdagingen in het leven.

EEN SPEELSE AANPAK:

Er wordt op een stimulerende, nieuwsgierig-prikkelende manier lesgegeven. Zo wordt er onder andere gewerkt met uittreksels van verschillende boeken. Het doel is om je zoveel mogelijk invalshoeken en inzichten te geven. Door de korte theoretische presentaties, demonstraties, het individueel en groepsgewijs oefenen én het duidelijke lesmateriaal leer je in te spelen op je eigen behoeften en die van je oefenpersonen.

LUISTERVAARDIGHEDEN:

Tijdens de training leer je actief te luisteren. ‘Actief luisteren’ is een bepaalde vorm van luisteren waarbij je jezelf in de ander verplaatst. Je controleert of je begrijpt wat de ander werkelijk bedoelt. Om de gevoelens en ervaringen van iemand te begrijpen, is het nodig je in zijn/haar persoonlijke gemoedstoestand te verplaatsen. Het is voor jou immers onmogelijk om de andere persoon te zijn. Het beste wat je kunt doen is daarom, proberen, te begrijpen wat de ander bedoelt én voelt. Tot slot prikkel je óók de ander tot praten.

TAAL ALS INSTRUMENT:

Woorden kunnen muren zijn, maar ook bruggen vormen. We generaliseren, passen weglatingen toe en vervormen. Op zich is dit ‘n natuurlijk proces maar hierdoor kan taal ook verwarrend worden. Je kunt jezelf en anderen makkelijk op een verkeerd been zetten door betekenissen van woorden onzuiver te interpreteren. In de training leer je je 'voelsprieten' te gebruiken.

STROOMTAAL® ALS VERFIJNING IN COMMUNICATIE:

Door de hele training heen raak je vertrouwd met Stroomtaal. Stroomtaal is een vernieuwende manier van praten, denken, voelen én doen. Het geeft je plezier en ruimte en motiveert je om het beste uit jezelf te halen. Het beoefenen van een Stroomtaalhouding is eenvoudig aan te leren en vooral heel leuk om te doen! Hoe meer je Stroomtaal gebruikt, hoe meer je zorgt voor een rustgevende en harmonieuze samenleving. Daarnaast werkt Stroomtaal zó stimulerend dat je er heel vrolijk van wordt.

KENNIS OVERDRAGEN KUN JE LEREN:

Heb je als doel om de kennis uit deze training te verspreiden?
Zo ja, dan zit je goed! Er wordt bij deze leermethode niet voor niets veel aandacht aan het didactische niveau, je eigen presentatie en je eigen inbreng gegeven. Zo leer je goed om te gaan met emoties van jezelf en van je deelnemers.

WAT DE OPLEIDING JE PERSOONLIJK BIEDT:

Zoals eerder vermeld, staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Ongeacht met welke reden je de training wilt volgen: het thuis oefenen van de lesstof en de huiswerkopgaven zorgvuldig maken en uitvoeren is heel belangrijk! Dit is de enige manier om met de materie vertrouwd te raken. Zo leer je onder andere:

 • Je eigen omstandigheden te optimaliseren.
 • Waardering en liefde voor jezelf. Oude belemmerende overtuigingen om te zetten in overtuigingen, die gebaseerd zijn op groei en vertrouwen.
 • Naar je intuïtie te luisteren.
 • Nieuwe mogelijkheden en doelen voor jezelf te ontdekken.
 • Spiritueel bewustzijn te ervaren.
 • Luistervaardigheden aan te scherpen en verder te ontwikkelen.
 • Een groot empathisch vermogen te ontwikkelen.
 • Je Stroomtaal® eigen te maken waardoor je meer tijd en ruimte in je leven ervaart.

Spreekt dit je allemaal aan dan ben je een ideale deelnemer voor deze opleiding!

PRAKTISCHE GEGEVENS:

De training Practitioner Louise Hay filosofie wordt deze keer gegeven als uniek huiskamerproject bij:
Carmen de Haan,
Praktijk voor Communicatie,
Centrum voor Innerlijke Vrede
Locatie: Zaanenstraat 48 zw,
2022 DK Haarlem-Noord

Data: 1 x per 14 dagen op de vrijdag: 14 + 28 januari + 11 + 25 februari +
11 + 25 maart + 8 + 22 april + 6 + 20 mei 2022.
Lestijden van 13.30 – 17.00 uur.
De maximale deelname is 4 personen, waardoor optimale persoonlijke
aandacht gegarandeerd is.
Trainer: Carmen de Haan

De bijdrage bedraagt € 650,00. Je kunt dit - in overleg – in delen voldoen.

Mocht je nog aarzelen om de eerste stap te zetten naar een nieuw leven, bedenk dan dat duizenden mensen over de hele wereld je voor gingen.
Je kunt ook altijd bellen of schrijven als je vragen hebt, of een persoonlijk advies wilt.


De praktijk isbewust haarlem