• Slide1
  • Slide2
  • Slide3
  • Slide4
  • Slide5
  • Slide6

HO’OPONOPONO een eeuwenoude Hawaïaanse vergevingsmanier

Zondagmiddag 6 januari gaat de lezing over de:

HO’OPONOPONO

een eeuwenoude Hawaïaanse vergevingsmanier

Zoek je naar een eenvoudige, liefdevolle en intense manier om problemen in de relatie met jezelf en de ander te herstellen? Dan is de Ho’oponopono dé aangewezen manier hiervoor. Ho’oponopono betekent: ‘dingen goed maken' of 'een fout
rechtzetten'. Je doet dit door het uitspreken van vier simpele zinnetjes: Ik hou van jou-het spijt me-vergeef me alsjeblieft-dank je wel. Het op de juiste manier toepassen van deze ogenschijnlijk eenvoudige zinnetjes heeft een intens effect op je om oude pijn, angst, verdriet, teleurstelling en andere ongewenste gevoelens los te laten en plaats te laten maken voor troost, begrip en vrede.
De Ho’oponopono gaat er van uit dat jij 100% verantwoordelijk bent voor elke situatie die in jouw leven voorkomt. Zodra jij je bewust wordt van een ongewenste situatie, of deze nu door jezelf of een ander is veroorzaakt, het is aan jou om dit recht  te zetten.

Overigens, met 'verantwoordelijk', wordt niet 'schuldig', zelfs geen goed of kwaad bedoeld. Er is een situatie, die door jou kan worden rechtgezet.

St. Raphaёlkerkje, Popellaan 1, 2061 GS Bloemendaal.
Van 14.00 – 16.00 uur
Bijdrage € 9,00 inclusief koffie/thee/fris en schrijfgerei.
Je bent welkom!

ALTIJD EEN GOED GESPREK

VERHAALLEZING zondag 2 december 2018

‘ALTIJD EEN GOED GESPREK’

De donkere dagen voor kerst. Zo worden ze genoemd als het schemerig begint te worden om vier uur ‘s middags en elke nieuwe dag in het donker start. Veel mensen heb er moeite mee om dan opgewekt zichzelf te kunnen zijn. Met dan ook in gedachten de vele ‘verplichte’ feestdagen voor de boeg, dat maakt de down stemming wel compleet. Wat een prut gevoel!
Tótdat je jezelf zó spuugzat bent, dat je er alles voor over hebt om beter in je vel te zitten. Dan pas ben je in staat tot die beroemde ‘schop onder de kont’ en kan deze wintertijd een bijzonder warm tintje krijgen doordat je in actie komt. Jezelf onbevangen aansporen om oprecht contact te maken. Want verbinden is het toverwoord. Echt contact breekt je hart open, doet je bloed stromen, laat je ogen glanzen en geeft je het gevoel van betekenis te zijn. Hoe veelbelovend klinkt dat?
En de formule is eenvoudig: begin zelf, wacht nooit op contact. (Dan kan je soms lang wachten en is je stemming al richting vriespunt). Als je eenmaal de geheimen van spontaan en geïnteresseerd contact maken weet, overwin je je onzekerheid en wordt iedere menselijke verbinding warm, betrokken, gezellig en soms ook intens, een waar klein feestje dus. Of het nu om vreemde mensen, kennissen, familie of hechte relaties gaat: als je de sleutel weet, open je harten. Ontdek de geheimen en je zult versteld van jezelf staan!

St. Raphaёlkerkje, Popellaan 1, 2061 GS Bloemendaal.
Van 14.00 – 16.00 uur – Bijdrage € 9,00 inclusief koffie/thee/fris en schrijfgerei.
Reserveren niet nodig, je bent van harte welkom.


De praktijk isbewust haarlem